Vreugde bij Pierre-Emerick Aubameyang (l) en Omer Toprak

Bosz en Dortmund winnen opnieuw met overtuigende cijfers

Borussia Dortmund blijft goed presteren onder Peter Bosz. In eigen huis werd Borussia Mönchengladbach overklast: 6-1.

Voor rust regende het kansen over en weer, maar het was Maxi Philipp die de kansen wist te benutten. De aanvaller van Dortmund scoorde twee keer. Nog voor rust maakte Pierre-Emerick Aubameyang er 3-0 van.

Nog twee keer Aubameyang

Na rust was het eenrichtingsverkeer en dat resulteerde in nog twee doelpunten van Aubameyang. Lars Stindl deed iets terug namens Gladbach. Maar het was Dortmund dat uiteindelijk de eindstand bepaalde. Julian Weigl scoorde vlak voor tijd zijn eerste Bundesliga-goal.

Einde record

Het tegendoelpunt betekende een einde aan het record dat Bosz in handen had; zijn ploeg was al vijf duels zonder tegendoelpunt.

Dortmund heeft nu een doelsaldo van +18. Ter vergelijking: nummer twee Hoffenheim (+6) en nummer drie Bayern München (+9) hebben een veel minder doelsaldo.

Met de zege blijft Dortmund alleen koploper. Het heeft nu 16 punten uit zes wedstrijden.