Ronald Koeman

Invaller Niasse bezorgt Koeman en Everton eindelijk overwinning

Ronald Koeman heeft met Everton eindelijk weer eens gewonnen in de Premier League. In eigen huis won de ploeg zaterdagmiddag met 2-1 van Bournemouth.

Joshua King had Bournemouth kort na de pauze op voorsprong gezet. Invaller Oumar Niasse maakte vervolgens twee goals voor Everton. Hij deed dat in een tijdsbestek van vijf minuten (77ste en 82ste minuut).

Wayne Rooney en Davy Klaassen werden tien minuten na rust, bij een 0-1 stand, door Koeman naar de kant gehaald.

Everton had sinds 12 augustus niet meer gewonnen in de Premier League.

Chelsea en City op schot

Chelsea en Manchester City boekten ruime zeges. Bij de Londense formatie leidde de Spaanse spits Alvaro Morata Chelsea met een hattrick langs Stoke City. Morata nam in Stoke-on-Trent drie van de vier doelpunten van de Engelse kampioen voor zijn rekening: 0-4.

Liverpool wint

Liverpool heeft de uitwedstrijd met Leicester City met 2-3 gewonnen en klimt nu naar de vijfde plaats. Georginio Wijnaldum speelde de hele wedstrijd.

Sergio Agüero viert zijn zesde doelpunt van het seizoen

Manchester City won voor eigen publiek met 5-0 van Crystal Palace. Leroy Sané, Raheem Sterling (twee), Sergio Agüero en Fabian Delph verzorgden de productie van de lichtblauwe formatie van manager Pep Guardiola. In de laatste vijf wedstrijden maakte Manchester City maar liefst 22 doelpunten.

Lukaku helpt United weer

Manchester United dankte de overwinning bij Southampton aan een treffer na twintig minuten van Romelu Lukaku (0-1). De Belgische spits maakte zijn zesde doelpunt van dit seizoen, evenveel als Agüero.

Zowel Manchester City als Manchester United heeft 16 punten na 6 wedstrijden. Het doelsaldo van City is iets beter (+19 om +15).