Christian Eriksen heeft de Spurs naar een 3-0 voorsprong geschoten

Tottenham Hotspur wint opnieuw uitduel

Op Wembley wil het nog niet erg vlotten met Tottenham Hotspur, maar buiten de tijdelijke thuishaven blijven de Londenaren het goed doen. Vandaag werd West Ham United met 3-2 geklopt, waardoor de Spurs in ieder geval voor even de vijfde plaats in de Premier League verruilden voor de derde.

Aanvankelijk had West Ham het beste van het spel in het Olympisch Stadion, maar twee oprispingen van Harry Kane in het laatste kwartier voor rust hielpen Tottenham aan een 2-0 voorsprong. Eerst verlengde de spits een lastige voorzet van Deli Alli met succes met het hoofd en daarna reageerde hij alert toen een schot van Alli via West Ham-doelman Joe Hart voor zijn voet belandde.

Deens record

In de tweede helft trof Kane tweemaal de paal. Toch scoorden de gasten nog een derde keer. Christian Eriksen wist in de zestigste minuut na een afgeslagen voorzet met een harde schuiver de uiterste hoek te vinden: 0-3. Het was zijn 33ste doelpunt in de Premier League, waarmee hij Nicklas Bendtner afloste als de Deen met de meeste treffers op het hoogste niveau in Engeland.

De wedstrijd leek gespeeld, maar Javier Hernández kopte de 1-3 binnen en kort daarop kreeg Spurs-verdediger Serge Aurier zijn tweede gele kaart voorgehouden. De stormloop van West Ham United die volgde, leverde nog de 2-3 van Cheikhou Kouyaté op, maar van een gelijkmaker kwam het niet meer.