Daniel Ceballos viert zijn doelpunt tegen Alaves

Real Madrid moeizaam langs Alavés, Atlético wint topper tegen Sevilla

Real Madrid heeft zijn derde overwinning behaald in de Primera División. Op bezoek bij het nog puntloze Alavés werd moeizaam gewonnen.

De eerste kans was meteen raak. Dani Ceballos scoorde na tien minuten met een laag schot in de hoek. Het was voor de Spanjaard, die deze zomer overkwam van Real Betis, zijn eerste doelpunt in het shirt van De Koninklijke.

Manu Garcia scoorde vijf minuten voor rust de gelijkmaker voor de Basken. Na een voorzet van Munir kopte de middenvelder de bal hoog langs doelman Keylor Navas. Dit was het eerste doelpunt voor Alavés dit seizoen.

Lang kon Alavés niet genieten, want drie minuten later was het weer Ceballos die scoorde. Na het wegstompen door doelman Fernando Pacheco kon hij de bal vrij inschieten.

Na rust zat het aluminium meer doelpunten in de weg. Ronaldo schoot twee keer op de paal en aan de andere kant raakte Alfonso Pedraza de lat en de paal.

Met de overwinning klimt Real naar de vierde plek.

Yannick Carrasco viert zijn treffer tegen Sevilla

Atletico wint topper

Onder toeziend oog van nieuwe aanwinst Diego Costa heeft Atlético Madrid de topper tegen Sevilla met 2-0 gewonnen. In het gloednieuwe Metropolitano-stadion zag Costa (die pas vanaf januari speelgerechtigd is) Yannick Carrasco en Antoine Griezmann scoren.

Na een niet al te spectaculaire eerste helft schoot Atlético na rust uit de startblokken. Een slim balletje van Luciano Dario Vietto gaf Carrosco de mogelijkheid om zijn directe tegenstander eruit te sprinten en oog in oog met doelman Sergio Rico te scoren.

Ook na die goal bleef Atlético de gevaarlijkste ploeg en kwam Sevilla er niet aan te pas. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Griezmann de score. Op aangeven van Filipe Luiz schoot de Fransman de bal hard door de benen van de keeper.

Atlético heeft nu veertien punten uit zes duels en staat op de tweede plaats achter Barcelona. Sevilla zakt na de eerste nederlaag van het seizoen van de tweede naar de derde plaats met dertien punten.

Barcelona speelt vanavond de Catalaanse derby tegen Girona.