Een grot in Indiana
NOS Nieuws

Amerikaanse student zit bijna drie dagen vast in grot

Een Amerikaanse student heeft bijna drie dagen vastgezeten in een grot in Indiana. De 19-jarige Lukas Cavar was op excursie met een groep studenten van de universiteit van Indiana. De leider van de groep vertrok na de bezichtiging van de grot zonder hem en deed het hek dat toegang geeft tot de grot op slot.

Cavar zegt in de lokale krant Indiana Daily dat hij erg verward en bang was toen hij werd achtergelaten. "Toen ik besefte wat er was gebeurd, moest ik even bekomen voor ik de situatie rationeel kon analyseren en een overlevingsplan kon maken."

Grotwanden

De student had geen bereik met zijn telefoon en bleef een tijd om hulp roepen. Hij zegt dat hij alles deed om in leven te blijven. "Ik likte aan de grotwanden voor het vocht." Toen hij na verloop van tijd de moed verloor, begon hij afscheidsberichten aan zijn familie en vrienden te typen.

De organisatie die de excursies in de afgesloten grotten verzorgt, zegt dat het ontbrak aan leiderschap. "Er zijn strikte protocollen die dit soort situaties moeten voorkomen, maar ze zijn pas efficiënt als ze gevolgd worden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl