Politie Helmond houdt moeder en dochter aan
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Politieman mishandeld door tiener (13) en haar moeder

De politie heeft in Helmond een 13-jarig meisje en haar moeder aangehouden. Ze worden ervan verdacht donderdagavond een agent mishandeld te hebben.

De politie kwam in actie nadat een scooter donderdagavond tegen een auto en een fietser was aangereden en daarna vluchtte. Niemand raakte gewond, maar er was wel materiële schade. Getuigen hadden het kenteken van de scooter genoteerd. Dat leidde de politie naar een woning iets verderop in Helmond.

In de woning bleek volgens Omroep Brabant al snel dat een 13-jarige zonder rijbewijs op de scooter had gereden. Toen de agent het meisje vroeg mee te gaan naar het politiebureau om de zaak verder uit te zoeken, ontstond volgens de politie "een dreigende situatie". De moeder van het meisje sloeg de agent in zijn gezicht en er volgde een worsteling.

Snijwonden

De politieman werd bij zijn keel gegrepen. Tijdens de worsteling viel hij met zijn arm door een ruit. Toen hij kans zag om de woning uit te lopen werd hij nog een paar keer geslagen. Hij liep een aantal snijwonden op aan zijn arm. Ook klaagt hij over een pijnlijke keel en kaak.

Agenten die naar de woning kwamen om te helpen, konden de bewoonster aanhouden. Zij zit nog vast. Haar dochter is gistermiddag aangehouden wegens betrokkenheid bij de mishandeling. Het is niet duidelijk of zij ook nog vastzit.

Advertentie via Ster.nl