SP-leider Emile Roemer
NOS NieuwsAangepast

Het beste uit het Oog: gerommel bij de SP en Gouden Kalf voor Gerard Soeteman

In de gemeenten Hoorn en Rijswijk mogen de lokale afdelingen van de SP niet meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. De reden: ze zijn niet actief genoeg op straat. In vijftien andere gemeenten moet nog toestemming komen om mee te doen.

In Het beste uit het Oog spreekt Chris Kijne met voormalig SP-raadslid in Enkhuizen Fokko Snoek. Hij liet weten dat hij zijn lidmaatschap bij de partij opzegt. Partijleider Emile Roemer reageert: het grootste deel van de uitgesloten gemeenten mag waarschijnlijk toch meedoen.

Wouter Koolmees en Carola Schouten, die namens D66 en de ChristenUnie aan tafel zitten bij de formatie, vertellen over hun idealen en hun samenwerking. Zijn dit de vice-premiers van Rutte III?

Scenarioschrijver Gerard Soeteman, bekend van onder meer van Turks Fruit, Spetters en Soldaat van Oranje, krijgt een Gouden Kalf voor de Filmcultuur. Hij vertelt over zijn uitgebreide oeuvre en zijn samenwerking met Paul Verhoeven.

In Bruto Nationaal Geluk geven cabaretier Hans Sibbel en financieel journalist Jeroen Smit een theatraal lesje economie. Ze vertellen over hun voorstelling, waarin ze proberen te beantwoorden waarom we ons laten inpakken door banken en overheden.

Formatiepodcast

Meer luisteren? Er is ook een nieuwe aflevering van De Stemming van Vullings en Van Weezel. Deze week over de wensen van werkgeversorganisaties en hun bondgenoten voor het nieuwe kabinet. En keert Stef Blok terug in kabinet Rutte III?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl