Kadaver van schaap in de Gelderse stal, eerder deze week
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Politie vindt weer illegale schapenslachterij

Voor de tweede keer deze week heeft de politie een illegale schapenslachterij ontdekt, dit keer in het buitengebied bij Amersfoort. De zaak kwam aan het rollen na een melding dat een schaap vastzat in het prikkeldraad.

Nadat de politieagenten het vastzittende schaap hadden bevrijd, zagen ze in de wei een aantal andere schapen die er onverzorgd uitzagen. Samen met de dierenpolitie van Amersfoort en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) stelde de politie een onderzoek in. Daaruit bleek dat een aantal schapen medische zorg nodig had. In de stallen trof de politie schapenresten aan, zoals botten en schedels.

Proces-verbaal

"Gezien de feiten en omstandigheden op het erf gaan de dierenpolitie en het NVWA ervan uit dat het gaat om een illegale schapenslachterij." aldus de wijkagent op Facebook.

Tegen de eigenaar van de schapen in Amersfoort is proces-verbaal opgemaakt, meldt RTV Utrecht. Zijn schapen worden elders opgevangen.

Dode schapen

Gisteren werd bekend dat de politie en de NVWA in Gelderland een illegale schapenslachterij hadden aangetroffen. Daar werd het onderzoek ingesteld nadat een voorbijganger bij de politie had gemeld dat dode schapen soms dagenlang in de wei lagen. Ook in Gelderland is tegen de eigenaar van het bedrijf proces-verbaal opgemaakt.

Zowel in Amersfoort als in Gelderland wil de politie niet zeggen om welk bedrijf het gaat.

Advertentie via Ster.nl