NOS VoetbalAangepast

Van Dongen is de boosheid voorbij na missen EK

Waar de voetbalvrouwen tijdens het door hun gewonnen EK door een miljoenenpubliek werden omarmd, beleefde Merel van Dongen juist een "verschrikkelijke zomer". Zij viel op het laatste moment af voor de Oranje-selectie.

Van Dongen is de boosheid voorbij na missen EK

Na een periode van boosheid heeft ze het besluit van bondscoach Sarina Wiegman kunnen accepteren. "Ik was even bang dat dat niet zou lukken, maar we hebben een goed gesprek gehad. De enige optie die ik had, was doorgaan. Want opgeven is niets voor mij."

Nieuw seizoen

En dus is Van Dongen gewoon met Ajax begonnen aan een nieuw seizoen. De Amsterdammers staan tweede in de eredivisie na het 0-0 gelijkspel van vrijdagavond tegen Van Dongens oude club ADO Den Haag.

"Het is altijd speciaal om tegen ADO te spelen. Daarmee won ik in 2012 het kampioenschap en de beker. Ajax bestond toen nog niet eens", vertelt de verdedigster.

Merel van Dongen

Europees gezien doen de Ajax-vrouwen het beter dan de mannen, want zij plaatsten zich wél voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

"Het is heel vervelend dat de mannen het niet gehaald hebben, maar ik wil er geen strijd van maken", zegt Van Dongen. "Gelukkig kunnen wij de Ajacieden nog Europees plezier geven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl