46 Go Ahead-supporters werden opgepakt op het station in Zwolle
NOS NieuwsAangepast

46 Go Ahead-supporters opgepakt voor vernielingen in trein Zwolle

De politie heeft rond middernacht 46 Go Ahead Eagles-supporters opgepakt op het station van Zwolle. De fans van de voetbalclub uit Deventer worden ervan verdacht vernielingen te hebben aangericht in een trein. Zo zijn verschillende ruiten volgens de politie ingeslagen.

De fans kwamen terug van een uitwedstrijd tegen FC Emmen en reisden via Zwolle naar Deventer. De politie ha aanwijzingen voor een confrontatie tussen Go Ahead-supporters en fans van rivaal PEC Zwolle. "Wij hebben daarom van tevoren groots opgeschaald op het perron van Zwolle met politie en de ME."

De twee supportersgroepen hebben elkaar niet ontmoet. "Om die confrontatie te voorkomen, hebben we de Go Ahead Eagles-supporters naar een stilstaande trein geloodst. In die trein zijn vervolgens vernielingen aangericht." Alle 46 inzittenden zijn aangehouden.

Go Ahead Eagles heeft "vol afschuw kennis genomen van de onlusten" van gisteravond. Dat schrijft de voetbalclub op hun Twitterpagina.

Vanwege de situatie had de politie het treinverkeer in Zwolle korte tijd stilgelegd.

Een deel van de 46 arrestanten zit nog vast, vanwege openlijke geweldpleging. Hoeveel mannen zijn vrijgelaten, is onbekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl