Roger Federer en Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Federer en Nadal juichen wat af op eerste dag Laver Cup

Team Europa gaat na de eerste dag van de Laver Cup in Praag met 3-1 aan de leiding tegen Team Wereld. Van de tien sets werden er maar liefst negen in een (super)tiebreak beslist.

De sfeer zat er goed in bij beide teams. Er werd veel gelachen langs de kant en Team Wereld bleek zelfs juichmomenten te hebben ingestudeerd. Bij Europa moedigden Roger Federer en Rafael Nadal, gebroederlijk naast elkaar, hun teamgenoten hartstochtelijk aan.

Nadal verliest dubbelspel

Federer kwam zelf nog niet in actie en Nadal speelde alleen het dubbelspel. Die partij verloor hij samen met Tomás Berdych van Nick Kyrgios en Jack Sock. Het was het slotstuk van de dag.

Laver Cup: Kyrgios en Sock verslaan Nadal en Berdych

Marin Cilic, Dominic Thiem en Alexander Zverev hadden daarvoor de enkelspelen gewonnen en Europa tot tevredenheid van captain Björn Borg op een 3-0 voorsprong gezet. Bij Team Wereld is John McEnroe de captain.

Dubbele punten

De Laver Cup gaat morgen verder met wederom drie enkelspelen en een dubbelspel. Dan levert een overwinning twee punten op. Zondag is de slotdag en dan telt een zege voor drie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl