Arjen Robben viert zijn 92ste competitietreffer in dienst van Bayern München

Robben scoort, maar Bayern verliest kostbare punten

Bayern München heeft door een 2-2 gelijkspel tegen VfL Wolfsburg twee dure punten verspeeld. De landskampioen vergooide na rust een 2-0 voorsprong.

Robert Lewandowski maakte de eerste goal van Bayern uit een penalty en vlak voor rust nam Arjen Robben de 2-0 voor zijn rekening. Zijn schot werd van richting veranderd. Het was zijn 92ste doelpunt in dienst van Bayern en daarmee is hij samen met Giovane Elber productiefste buitenlander in de historie van Bayern. Elber speelde tussen 1997 en 2003 voor de Duitse recordkampioen.

Robben is bovendien, samen met Willi Lippens, de Nederlander die de meeste doelpunten in de Bundesliga heeft gemaakt. Lippens kwam in dienst van Rot-Weiss Essen (1966-1976) en Borussia Dortmund (1976-1979) eveneens tot 92 doelpunten.

Dortmund van Bosz kan uitlopen

Een rake vrije trap van Maximilian Arnold, waarbij keeper Sven Ulreich er niet best uitzag, bracht Wolfsburg weer dichterbij. Aan de 2-2 van Daniel Didavi ging een fraaie voorzet van Paul Verhaegh vooraf.

In de stand staat Bayern nu in punten gelijk aan kop met Borussia Dortmund, maar de ploeg van Peter Bosz kan zaterdag uitlopen als het wint van Borussia Mönchengladbach.