Ellen Jansen

Voetbalsters PSV en Ajax gelijk, Twente pakt koppositie

De voetbalsters van FC Twente hebben goede zaken gedaan in de derde speelronde van de eredivisie. Zelf won de ploeg van trainer Tommy Stroot met 6-0 bij Excelsior/Barendrecht terwijl de concurrenten PSV en Ajax niet verder kwamen dan een gelijkspel.

De Tukkers hadden lange tijd moeite het net te vinden tegen de ploeg die dit seizoen voor het eerst actief is op het hoogste niveau. Pas vlak voor rust maakte Licia Darnoud de openingstreffer waardoor beide teams met een 0-1 tussenstand de kleedkamers opzochten.

Na rust maakte Ellen Jansen al snel de 0-2, maar het duurde tot aan de slotfase voordat de score verder werd opgevoerd. In een tijdsbestek van zeven minuten wisten Sherida Spitse, Joelle Smits en Jansen (2x) het net nog vier keer te vinden.

PSV ontsnapte in eigen huis aan een andere nieuwkomer in de eredivisie, VV Alkmaar. Door een doelpunt van Aniek Nouwen in de 88ste minuut werd het daar 1-1. Kristina Erman was in de 33ste minuut verantwoordelijk voor de Alkmaarse voorsprong door de bal in haar eigen doel te werken.

Van Dongen is de boosheid voorbij na missen EK

Landskampioen Ajax kwam op sportpark de Toekomst ondanks flink wat kansen niet tot scoren tegen ADO Den Haag. Omdat de bezoekers het net ook niet wisten te vinden eindigde de wedstrijd in 0-0.