Valentino Rossi begint in Aragón aan de eerste training
NOS SportAangepast

Rossi draait zijn eerste rondjes in Aragón, Van der Mark kijkt toe

Valentino Rossi is de eerste training van de MotoGP voor de Grand Prix van Aragón zonder kleerscheuren doorgekomen. De Italiaanse motorcoureur, die drie weken geleden een dubbele beenbreuk opliep, reed op het Spaanse circuit acht ronden. De negenvoudig wereldkampioen, die zich met een kruk onder de arm op het circuit meldde, zette met 2.04,066 de achttiende tijd neer. Marc Marquez was de snelste met 2.01,243.

Naderhand zei Rossi: "Het was een positieve dag, ik voelde me goed op de motor. Ik voel niet veel pijn en het been is niet dikker geworden."

Geen regen

Rossi hoopt dat regen uitblijft in Spanje, al beseft hij wel dat een race op een droog circuit veel zwaarder zal worden. "Bij droog weer moet je meer inspanningen verrichten, je beweegt meer met je lichaam op de motor. Aan de andere kant is er bij nat weer een groter risico om een fout te maken."

In de pitbox van Maverick Vinales, teamgenoot van Rossi, volgde de Nederlander Michael van der Mark de verrichtingen van de Italiaanse vedette nauwlettend. Yamaha wees hem aan als vervanger voor de GP van Aragón, maar Rossi herstelde wonderbaarlijk snel.

Groen licht

Na enkele tests deze week en een medisch onderzoek in Aragón kreeg de Italiaan groen licht om in Spanje te rijden, waardoor voor Van der Mark voorlopig slechts een rol als toeschouwer is weggelegd. De Rotterdammer had er begrip voor.

"Waar haalt die man de motivatie vandaan? Je ziet gewoon dat dit zijn leven is", zei hij over de nummer vier in het WK-klassement van de MotoGP.

Michael van der Mark staat in Aragón de media te woord

"In principe kan ik zo op de motor springen als dat nodig is", zei Van der Mark, die normaal gesproken in de superbikes uitkomt. "Toen ik naar Aragón vertrok wist ik dat dit kon gebeuren. Dat was de deal met Yamaha. Maar je weet het nooit."

Van der Mark kreeg te horen dat hij vrijdag in elk geval niet in actie komt. Rossi rijdt ook de middagtraining. In de ochtend keerde hij na een ronde terug in de pitbox om na uitvoerig overleg nog zeven ronden af te leggen. Regendruppels zorgden ervoor dat hij geen risico nam.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl