Derrick Luckassen en Adam Maher, twee tevreden PSV'ers
NOS VoetbalAangepast

Maher: ik ben nu volwassener, ik ga voor de kans bij PSV

Hij kwam in 2013 als groot talent van AZ naar PSV, dat maar liefst 6,5 miljoen euro voor hem neertelde. Maar Adam Maher wist zijn draai maar niet te vinden in Eindhoven. Hij dreigde te verpieteren, werd vorig jaar verhuurd aan het Turkse Osmanlispor en ging afgelopen zomer driftig op zoek naar een nieuwe werkgever.

Tevergeefs. En misschien maar goed ook, achteraf. Want donderdag mocht hij voor het eerst sinds mei 2016 weer eens in het eerste van PSV opdraven, een kans die hij gretig met beide handen aanpakte. Maher opende tegen de amateurs van Putten al na vijf minuten met een verwoestend schot de score, om er later nog een tweede treffer en een assist aan toe te voegen.

"Ik wilde er alles aan doen om te laten zien dat ik bij de selectie hoor. Ik heb geprobeerd alles eruit te halen wat erin zit. Ze zaten er goed in, gelukkig", sprak de 24-jarige middenvelder na de met 4-0 gewonnen bekerwedstrijd.

Verbaasd dat hij tegen Putten in de basis stond was de geboren Marokkaan met vijf interlands voor Nederland achter zijn naam eigenlijk niet. "Ach, wat is verbaasd. Het is beker en je weet dat de trainer dan misschien voor andere spelers kiest. Ik hoopte er zeker op. En gelukkig heb ik de kans gekregen."

Ervaring rijker

Het zou weleens het begin kunnen zijn van een nieuw hoofdstuk bij PSV, waar zijn contract na dit seizoen afloopt. "Ik zou een transfer maken, maar dat is niet doorgegaan omdat ik er geen goed gevoel bij had. Ik heb toen met de trainer gesproken. Daar kwam uit dat ik nu gewoon een speler van PSV ben en mijn best moet blijven doen. Ik wil er nu alles aan doen om weer terug te komen in de basis."

En dat heeft nu wellicht meer kans van slagen dan vier jaar geleden. En zelfs dan een jaar geleden. "Ja, ik ben een jaar verder, een jaar ervaring rijker. Ik heb geleerd om te gaan met dingen die in het verleden zijn gebeurd. Ik ben nu volwassener. Ik ga voor de kans bij PSV nu."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl