Adam Maher (l) is na zijn goal het middelpunt van de bescheiden feestvreugde

Eredivisieclubs maken geen fouten in KNVB-beker, Maher schittert bij PSV

PSV heeft de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt door met 4-0 te winnen van SDC Putten. Uitblinker bij de Eindhovense ploeg was Adam Maher, die kort geleden van de clubleiding te horen heeft gekregen dat hij overbodig is in Eindhoven, maar tegen SDC Putten toch mocht opdraven. Maher bekroonde zijn comeback in het eerste elftal met twee doelpunten en een assist.

Al na een paar minuten knalde de middenvelder, die 509 dagen geleden voor het laatst speeltijd kreeg van trainer Phillip Cocu, de 1-0 binnen. PSV begon voortvarend aan het duel, maar in de loop van de eerste helft nam de ploeg toch gas terug.

Wedstrijd van Maher

Pas na zestig minuten kwam de 2-0 op het scorebord. Op aangeven van Maher kopte Derrick Luckassen van dichtbij raak. Met een schot in de lange hoek maakte Maher er even later 3-0 van.

De 24-jarige middenvelder, die het afgelopen seizoen was uitgeleend aan het Turkse Osmanlispor, stond ook aan het begin van de aanval waaruit Sam Lammers uiteindelijk de 4-0 binnenschoof.

Ook PEC, FC Groningen en VVV door

Ook de andere drie eredivisieclubs wisten de tweede ronde te bereiken. Op Sportpark De Meern in Utrecht won PEC Zwolle met 5-0 van amateurclub VV De Meern. FC Groningen versloeg Hercules met 4-2 en VVV-Venlo won van Blauw Geel'38 met 3-0.

Younes Namli wordt na zijn goal gefeliciteerd door Erik Bakker

Stef Nijland zette PEC al na tien minuten op voorsprong. Hij verzorgde daarna de assist voor de 2-0 die werd gemaakt door Younes Namli.

Twee blessures

De Deense middenvelder viel later geblesseerd uit met pijn aan een lies en ook Philippe Sandler maakte de wedstrijd niet af vanwege pijn aan een hamstring.

Piotr Parzyszek maakte de 3-0 uit een strafschop, invaller Wouter Marinus tekende voor de 4-0 en in blessuretijd maakte Youness Mokhtar er 5-0 van door een strafschop te benutten.

Winst voor FC Groningen en VVV

Bij Blauw Geel'38 - VVV-Venlo vielen alle doelpunten voor rust. VVV maakte geen fout en won met 3-0 dankzij doelpunten van Damian van Bruggen, Etienne Amenyido en Terry Antonis.

Terry Antonis viert zijn goal met Mink Peeters

FC Groningen bereikte de tweede ronde van de KNVB-beker door met 4-2 te winnen van Hercules, dat uitkomt in de derde divisie.

Fouad Belarbi zette de Utrechters op 1-0, waarna Oussama Idrissi nog voor rust met een mooi schot de gelijkmaker liet aantekenen. Invaller Ritsu Doan scoorde direct na rust en vervolgens voerden Juninho Bacuna en Ajdin Hrustic de score op naar een comfortabele marge.

Leroy Oehlers zorgde in stadion Galgenwaard voor het slotakkoord en liet de Hercules-fans nog een keer juichen bij de 2-4.