Politie VS
NOS NieuwsAangepast

Dove man VS doodgeschoten na negeren politiebevelen

In de Amerikaanse stad Oklahoma City is een man doodgeschoten die volgens de betrokken agenten politiebevelen had genegeerd. Later bleek dat de 35-jarige Magdiel Sanchez de agenten waarschijnlijk nooit heeft gehoord, omdat hij doof was en niet kon spreken. Omstanders hadden de politiemensen nog toegeroepen dat Sanchez hen niet kon horen.

Sanchez zat op de veranda voor zijn huis toen de agenten de straat in reden. Ze zochten naar iemand die na een auto-ongeluk met blikschade was doorgereden. Later bleek dat de vader van de man te zijn. Een metalen buis die Sanchez vasthield is mogelijk door de agenten aangezien voor de loop van een wapen.

"In dit soort gespannen situaties, waarbij je je wapen gebruikt, kun je last hebben van tunnelvisie", zegt politiechef Barnes. "Ik weet niet wat er door de agenten heen ging."

Onnodig geweld

Hoeveel kogels Sanchez hebben getroffen, kon de politiechef nog niet zeggen. Ooggetuigen hoorden vijf of zes schoten. Ook is er een taser op hem gebruikt.

Het is niet de eerste keer dat de politie in Oklahoma in opspraak raakt om onnodig geweld tegen een verdachte. Vorig jaar werd een ongewapende zwarte man doodgeschoten nadat hij zich had overgegeven aan de politie. In 2015 werd een andere zwarte man doodgeschoten door een agent die per abuis zijn vuurwapen in plaats van een taser had gebruikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl