Dries Mertens en Lorenzo Insigne vieren een treffer van Napoli

Napoli komt op stoom na doelpunt De Vrij

Napoli en Juventus gaan na de vijfde speelronde in Italië aan kop. Napoli won met 4-1 bij Lazio en Juventus was thuis Fiorentina met 1-0 de baas.

Een volley van Stefan de Vrij leverde Lazio na een half uur nog wel een voorsprong op tegen Napoli. Kalidou Koulibaly (schot van dichtbij), Jose Callejon (schot met links) en Dries Mertens (prachtige lob) maakten er na rust in zes minuten tijd 3-1 van. Jorginho verzilverde in blessuretijd nog een strafschop.

Bij Juventus werd Mario Mandzukic matchwinner met een kopbal na een voorzet van Juan Cuadrado.

Mario Mandzukic

AS Roma won met 4-0 van de nog puntloze hekkensluiter Benevento. Edin Dzeko trof twee keer doel voor de ploeg van Kevin Strootman. De 2-0 en 4-0 waren eigen doelpunten.