Feyenoord schudt ADO van zich af, Dolberg grote man bij Ajax

Feyenoord en Ajax hebben zich zonder problemen geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB beker. De Rotterdammers wonnen thuis met 2-0 van ADO Den Haag en Ajax was Scheveningen met 5-1 de baas in Den Haag.

Steven Berghuis heeft de 1-0 gescoord
    Michiel Kramer
    Michiel Kramer benut een penalty
    Sam Larsson vliegt over het veld

Landskampioen Feyenoord had het zo af en toe lastig. Voor de rust viel er weinig te beleven in de Kuip. Toch hadden beide teams kunnen scoren: Feyenoord via Michiel Kramer en ADO via Bjorn Johnsen.

Bekritiseerde Kramer scoort

Pas in het slotkwartier sloeg de thuisploeg toe. Steven Berghuis schoot knap raak op aangeven van Bilal Basaçikoglu en Kramer verzilverde tegen zijn oude club een penalty.

Er is veel kritiek op Kramer als vervanger van de geblesseerde Nicolai Jørgensen. Hij zou het niveau niet aankunnen, maar daar wil trainer Giovanni van Bronckhorst niets van weten.

"Daar ga niks over zeggen", zei hij. "Het is mijn speler, ik vertrouw op hem. Hij was aanspeelbaar en heeft een paar kopkansen gehad. Ik ben blij dat hij heeft gescoord."

Dolberg wel op dreef voor Ajax in de beker

Bij Ajax was Kasper Dolberg de grote man tegen de amateurs van Scheveningen met drie goals en een assist.

De Deen (die al 660 minuten droogstond) opende de score met een afstandsschot en maakte zijn tweede doelpunt na een aardig een-tweetje. Ook de 5-1 kwam op zijn naam via een penalty.

Kasper Dolberg heeft gescoord tegen Scheveningen
    Kasper Dolberg haalt uit voor de 1-0
    Siem de Jong knikt raak: 2-0

Tussendoor legde hij de bal panklaar op het hoofd van Siem de Jong (0-2). Ruben Koorndijk maakte een eigen doelpunt. Barry Rog scoorde voor Scheveningen.