Stunt in bekertoernooi: amateurs kloppen bekerhouder Vitesse

AVV Swift-keeper Bogdan Constantin viert de overwinning
    Alexander Büttner is de schlemiel van de avond
    De spelers van Vitesse kunnen het niet geloven
    Milot Rashica teleurgesteld na een gemiste kans
    Invaltrainer Edward Sturing van Vitesse ziet het niet meer zitten

Een week nadat Vitesse in de Europa League bijna van Lazio had gewonnen, hebben de Arnhemmers zich geblameerd in de eerste ronde van de KNVB beker. De bekerhouder werd uitgeschakeld door de amateurs van AVV Swift.

In de reguliere speeltijd bleef het 0-0 bij de zaterdaghoofdklasser uit Amsterdam-Zuid. Een gemiste penalty van Alexander Büttner in de strafschoppenserie deed Vitesse de das om: 3-5. De Roemeense keeper Bogdan Constantin was de held van de avond.

De bezoekers uit Arnhem traden niet aan met een B-ploeg en hadden ook het beste van het spel. Swift hield echter kranig stand, ook toen in de verlenging enkele spelers met kramp kampten.

Ook NAC blameert zich, geen problemen bij Roda

Voor NAC Breda viel eveneens het doek. Ondanks een 1-0 en 2-1 voorsprong verloren de Brabanders met 4-3 bij Achilles'29. Rai Vloet opende de score, maar kreeg in de slotfase rood.

Roda JC overleefde de eerste ronde van de KNVB beker zonder problemen. De Limburgers wonnen op bezoek bij de amateurs van Capelle met 5-0.

Dani Schahin zette Roda in de zesde minuut op voorsprong, waarna Nathan Rutjes en Mario Engels ervoor zorgden dat de eredivisionist met een comfortabele 3-0 voorsprong ging rusten.

In de tweede helft scoorde Célestin Djim nog twee keer in twee minuten.

VVSB flikt het weer

Twee jaar geleden bereikten de amateurs van VVSB de halve finales van het bekertoernooi en ook dit keer verrassten ze weer. Jupiler League-club Telstar werd op een 4-1 nederlaag getrakteerd.