RB Leipzig-trainer Ralph Hasenhüttl is furieus op Daniel Baier (nummer 10)
NOS VoetbalAangepast

Augsburg-aanvoerder Baier geschorst na obsceen gebaar

Een obsceen gebaar van FC Augsburg-aanvoerder Daniel Baier houdt momenteel de gemoederen bezig in Duitsland. Het heeft hem een wedstrijd schorsing opgeleverd.

Dinsdagavond liet Baier zich gaan in de 74ste minuut van het met 1-0 gewonnen competitieduel met RB Leipzig. De middenvelder maakte een masturberende beweging richting de bank van de bezoekers.

Beelden op social media

De arbitrage ontging het voorval, maar na afloop doken op social media beelden op van de actie van Baier. Leipzig-trainer Ralph Hasenhüttl ging na het laatste fluitsignaal verhaal halen bij Baier. De trainer weigerde de uitgestoken hand van Baier te schudden.

De Duitse voetbalbond heeft Baier ter verantwoording geroepen. Hij moest een schriftelijke verklaring indienen en kreeg naast zijn schorsing een boete van 20.000 euro.

De 33-jarige Baier heeft inmiddels via Instagram zijn excuses aangeboden. "Ik heb afgelopen nacht geen oog dichtgedaan. De actie past niet bij mijn voorbeeldfunctie als aanvoerder. Het kwam voort uit emotie. Ik verontschuldig mij bij iedereen die zich beledigd voelt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl