Arturo Vidal
NOS VoetbalAangepast

Bayern heerst in topper in Gelsenkirchen, gelijkspel Wolfsburg

Bayern München heeft de topper in de Bundesliga tegen Schalke 04 met overtuigende cijfers gewonnen en gaat voorlopig aan kop in Duitsland. De landskampioen boekte een 3-0 zege in Gelsenkirchen.

Ook Schalke had koploper kunnen worden bij een zege, maar na een half uur was de hoop daarop al bijna vervlogen. De 1-0 was van Robert Lewandowski, die de penalty benutte na hands van Naldo. Even later tekende James Rodríguez met een droog schot voor zijn eerste Bundesligatreffer.

Schalke probeerde het wel na rust, via Daniel Caligiuri (zijnet), Jevgen Konoplianka (naast) en Guido Burgstaller (redding Sven Ulreich). Bayern kreeg echter de beste kansen. Zo kopte Thomas Müller nog op de paal, maar Arturo Vidal scoorde wel na een prachtig wippertje van Rodríguez.

Wolfsburg

Wolfsburg, dat eerder deze week trainer Andries Jonker op straat zette, kwam opnieuw niet tot winst. Tegen Werder Bremen bleef het steken op 1-1.

Woensdag staan er vijf wedstrijden op het programma in de Bundesliga. Borussia Dortmund, de nummer twee, gaat op bezoek bij Hamburger SV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl