In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS Nieuws

Voor 100 miljoen euro aan cocaïne onderschept in Antwerpen

De douane heeft in Antwerpen een container met 3800 kilo cocaïne onderschept. De container bleek bestemd voor een adres in Breda. Twee mannen zijn aangehouden. Volgens de politie hebben de drugs een straatwaarde van 100 miljoen euro.

De zeecontainer was geladen met bananen en kwam uit Colombia. Dit weekend bleek bij een controle in de Antwerpse haven dat er behalve de bananen bijna 4000 kilo coke in de container zat. "Die is er in de haven uitgehaald", zegt een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie tegen Omroep Brabant.

De container werd gisteren zonder cocaïne op een adres in Breda bezorgd. "Daar waren twee mannen die natuurlijk op die coke zaten te wachten. Maar toen stonden wij daar en hebben ze aangehouden," aldus de woordvoerder. Het gaat om een 56-jarige man uit Oosterhout en een 39-jarige man uit Roosendaal.

Grootste cocaïnevangsten

Het gaat om een van de grootste cocaïnevangsten ooit. In 2005 werd in de haven van Rotterdam 4200 kilo cocaïne ontdekt. Vorig jaar onderschepte de douane in Rotterdam een 4000 kilo cocaïne, verstopt in een container tussen een lading ananassen.

De twee verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter.

Advertentie via Ster.nl