NOS VoetbalAangepast

Huntelaar en Van Persie in voorselectie Oranje

Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie zijn door bondscoach Dick Advocaat in de voorselectie opgenomen voor de beslissende WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Zweden van volgende maand.

Klaas-Jan Huntelaar

Ook Daryl Janmaat en Timothy Fosu-Mensah zien hun naam terug op de 35-koppige lijst. Advocaat maakt op vrijdag 29 september de definitieve selectie bekend.

De naam Van Persie impliceert dat de aanvaller snel herstelt van de knieblessure, die hij opliep tijdens het met 4-0 verloren WK-kwalificatieduel met Frankrijk. Huntelaar speelde op 13 oktober 2015 zijn laatste interland, toen Oranje thuis met 3-2 verloor van Tsjechië.

Virgil van Dijk is er nog niet bij omdat de verdediger afgelopen zomer een transferconflict had met werkgever Southampton, waardoor hij de voorbereiding van het nieuwe seizoen miste.

Eerst tegen Wit-Rusland

Nederland speelt op zaterdag 7 oktober een uitwedstrijd tegen Wit-Rusland en ontvangt drie dagen later Zweden in Amsterdam. Oranje moet beide wedstrijden winnen om uitzicht te houden op kwalificatie voor het WK in Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl