NOS VoetbalAangepast

Barça-coach Valverde: blessure Dembélé deels zijn eigen schuld

FC Barcelona maakte eind vorige maand 105 miljoen euro over aan Borussia Dortmund voor Ousmane Dembélé, maar de komende vier maanden komt de Fransman niet in actie. Bij zijn debuut in de Primera División liep Dembélé zaterdag een hamstringblessure op. Volgens Barcelona-coach Ernesto Valverde is dat deels zijn eigen schuld.

Barcelona-coach: blessure Dembélé deels zijn eigen schuld

In de 25ste minuut van het duel met Getafe veroorloofde Dembélé zich een hakje bij de achterlijn en meteen was het mis. "Als een speler op volle snelheid een hakbal geeft, is dat funest voor de tweehoofdige dijspier", vertelde Valverde maandag.

"Dat kan gebeuren, een scheurtje na een hakbal. Ik zeg niet dat het normaal is, maar het is een risico. Een ervarener speler had het vast niet gedaan", aldus een kritische Valverde.

Dembélé is ondertussen naar Finland afgereisd, waar hij dinsdag wordt geopereerd door Sakari Orava, een Finse specialist die veel sporters heeft bijgestaan. Dembélé was door Barcelona aangetrokken als vervanger voor de naar Paris Saint-Germain vertrokken Neymar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl