Tafel Studio Voetbal 17 september 2017
NOS VoetbalAangepast

Armoe, strijdlust en een zwakke schakel in topper

"Met een man meer was PSV best armoedig in de tweede helft", aldus schrijver en columnist Özcan Akyol in Studio Voetbal over de topper PSV-Feyenoord. Ex-international Pierre van Hooijdonk en AZ-trainer John van den Brom hadden vooral genoten van de strijdlust.

"Dat hebben we nodig", aldus Van den Brom. "Zeker omdat het Europees niet goed gaat. Afgelopen week hebben Feyenoord en Vitesse het ook laten afweten. Wat dat betreft vrees ik voor de komende periode."

Wie is de zwakste schakel?

Van Hooijdonk vond Kevin Diks de zwakste schakel bij Feyenoord. "Hij vocht interessante duels uit met Jürgen Locadia en had het heel moeilijk. Hij was niet scherp genoeg."

'Diks was de zwakste schakel'

"Jean-Paul Boëtius vond ik wel heel goed", aldus Van Hooijdonk. "Toen Michiel Kramer eruit was, maakte hij het het centrale duo van PSV heel lastig. Kramer is veel statischer. Ik had verwacht dat Van Bronckhorst zou starten met drie wendbare aanvallers, met Larsson, Boëtius en Berghuis."

Jans: over mijn lijk

Ook Ron Jans is te gast. De technisch manager van FC Groningen stond zaterdag tegen het einde van de wedstrijd tegen NAC Breda (2-1 verlies) ineens naast de dugout, met algemeen directeur Hans Nijland. Het beeld zorgde voor nogal wat ophef.

"Wij gaan tegen het einde van de wedstrijd altijd naar het veld, alleen uit de tunnel van NAC kom je direct bij de dugout", legt Jans uit. "Ik hoorde op de terugweg termen als oncollegiaal en ondermijnen van gezag trainer. En las ook berichten dat ik het zou willen overnemen. Bij dezen: nooit. Over mijn lijk."

Jans zag in Sofyan Amrabat, die in de topper PSV-Feyenoord na rust Kramer verving, een uitblinker. "Een heel interessante speler", aldus Jans. "Tegen Manchester City al geweldig. Heeft loopvermogen, snelheid, kracht. Hij klopt aan de deur. De vraag is op welke positie. Normaal gesproken middenveld, maar hij kan ook op de positie van Diks."

Wie is de leider van PSV?

Presentator Tom Egbers vraagt zich af wie nu eigenlijk de leider is bij PSV. "Als je geen leider hebt, moet je die ook niet aanwijzen", aldus Jans. "Luuk de Jong was het, maar verloor die rol doordat hij op de bank terechtkwam."

Wie is de leider van PSV?

Van Hooijdonk ziet in aanvoerder Marco van Ginkel de leider van PSV. De andere gasten aan tafel zijn niet overtuigd. Van Hooijdonk: "Hij heeft zijn waarde bewezen, is een belangrijke speler, is slim en kan een goal maken."

John van den Brom heeft bij AZ geen gebrek aan leiders. "Ron Vlaar, Marko Vejinovic en Wout Weghorst. Allemaal in de as. Wout is niet alleen door zijn goals belangrijk, maar ook buiten het veld. Hij wil altijd trainen, beter worden en neemt anderen daarin mee."

Hoe loopt het af met Dolberg?

Een ander vraagstuk. "Hoe loopt het af met Kasper Dolberg?", vraagt Özcan Akyol zich af. De Deense spits heeft dit seizoen nog niet gescoord en zat tegen ADO Den Haag op de bank. Klaas-Jan Huntelaar kreeg de voorkeur van Ajax-trainer Marcel Keizer.

"Het is zoeken", zegt Jans. "Ik hoop dat Dolberg net zo goed kan relativeren als ik. Hij heeft talent en is nog jong. Ik vind hem een heel goede spits. Het is een kwestie van tijd. Dolberg moet er over een jaar staan."

Hoe loopt het af met Dolberg?

De hele uitzending van Studio Voetbal is hier terug te zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl