Gareth Bale (c) viert de derde goal

Real Madrid herstelt zich na twee gelijke spelen op een rij

Real Madrid heeft in het uitduel met Real Sociedad geen averij opgelopen. De ploeg van coach Zinedine Zidane, die de laatste twee wedstrijden had gelijkgespeeld, won met 3-1.

Na een kleine twintig minuten opende Borja Mayoral de score, maar niet veel later maakte Kevin Rodrigues al gelijk. Zijn volley was aardig, al ging doelman Keylor Navas niet helemaal vrijuit.

Nog voor rust schoot Rodrigues opnieuw de bal in het doel. Helaas voor hem was het (op aangeven van Mayoral) in eigen doel. Gareth Bale zorgde voor de 1-3 eindstand. De Welshman bleek veel sneller dan zijn bewaker en wipte de bal over de keeper van de thuisploeg heen.

Real trad in San Sebastián aan zonder de nog geschorste Cristiano Ronaldo. Het leverde Mayoral een basisplaats op en die kans greep hij in de negentiende minuut met beide handen aan.