NOS NieuwsAangepast

Amateurvoetballer aangehouden na schop tegen hoofd

Een amateurwedstrijd in Noord-Holland is vanmiddag gestaakt nadat een van de voetballers een tegenstander tegen het hoofd had geschopt. Een speler van Badhoevedorp is aangehouden, bevestigt de politie aan regionale omroep NH.

In de bekerwedstrijd tussen VVH/Velserbroek en Badhoevedorp stond de thuisclub op een voorsprong van 6-0 toen de partij uit de hand liep. Schijnbaar uit het niets ontstond een rel op het veld. Hierbij werd een speler van VVH tegen zijn achterhoofd geschopt.

Agent in burger

De dader kreeg van de scheidsrechter een rode kaart. Hij werd vervolgens direct aangehouden door een agent in burger die bij de wedstrijd aanwezig was. Het slachtoffer, dat nog bij bewustzijn was na het geweldsincident, is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De coach van Badhoevedorp acht de kans klein dat de dader ooit nog terugkeert bij de club. Het bestuur en de spelers komen morgenavond bij elkaar om de zaak te bespreken. Het incident is gemeld bij de KNVB, maar de voetbalbond liet aan NH weten nog niet te kunnen reageren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl