Dortmund viert de 5-0 tegen Köln
NOS VoetbalAangepast

Koploper Dortmund overklast Köln

Borussia Dortmund heeft de koppositie in de Duitse voetbalcompetitie na de vierde speelronde behouden. Het team van de Nederlandse trainer Peter Bosz was in eigen stadion veel te sterk voor 1. FC Köln: 5-0.

Daarmee kwam nog een vrolijk einde aan een mindere week voor Bosz. Dortmund verspeelde vorige week tegen SC Freiburg de eerste punten (0-0) en verloor in de Champions League bij Tottenham Hotspur (3-1).

Ingreep videoscheidsrechter

Mario Götze liep tegen de Spurs een blessure op en ontbrak daardoor tegen Köln. International Julian Weigl keerde na een afwezigheid van vier maanden juist terug in de selectie en kwam halverwege de tweede helft in het veld.

Bij rust leidde Dortmund met 2-0 door goals van Maximilian Philipp en Sokratis Papastathopoulos, die doel trof nadat doelman Timo Horn de bal los had gelaten. De treffer werd eerst afgekeurd omdat Horn gehinderd zou zijn door een Dortmunder, maar de videoarbiter zag dat ploeggenoot Dominique Heintz de zondaar was.

Pierre-Emerick Aubameyang viert de 3-0 tegen Köln

Na rust stelde de videoarbiter hands van Lukas Klünter vast, waarna Pierre-Emerick Aubameyang de penalty benutte (3-0) en later met een schuiver de 4-0 maakte. Philippe was met een wippertje goed voor de 5-0.

Dortmund en Hannover bovenaan

Borussia Dortmund en Hannover 96 hebben na vier speelronden allebei 10 punten, maar de ploeg van Bosz gaat dankzij een beter doelsaldo (10-0) aan kop. Hannover won vrijdag met 2-0 van HSV.

Titelverdediger Bayern München volgt op de derde plek met negen punten. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti versloeg FSV Mainz 05 zaterdag met 4-0. Köln, dat donderdag in de Europa League met 3-1 bij Arsenal verloor, is nog puntloos.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl