Storm in Timisoara
NOS NieuwsAangepast

Doden en veel gewonden na korte en hevige storm in Roemenië

Een korte maar hevige storm heeft in Timisoara aan zeker acht mensen het leven gekost. 67 mensen zijn gewond geraakt. Volgens de burgemeester van de stad in het westen van Roemenië zijn tientallen bomen omgewaaid.

De meeste doden en gewonden zijn geraakt door vallende takken of bomen. Ook is er iemand onder een gevallen billboard terechtgekomen. Delen van de stad zitten zonder elektriciteit en stromend water.

President Klaus Iohannis heeft in een bericht de nabestaanden van de slachtoffers gecondoleerd. Hij zegt dat de autoriteiten alles moeten doen om de crisis te te bezweren.

De storm heeft niet veel langer geduurd dan een half uur. Windsnelheden van zo'n honderd kilometer per uur zijn gemeten. Daken zijn van huizen gewaaid. Veel mensen waren niet voorbereid op de storm.

De bovenleidingen van spoorlijnen zijn kapot; het treinverkeer rond Timisoara is gestremd. Vijf grote snelwegen zijn een paar uur geblokkeerd geweest. Hoeveel schade er precies is, is nog niet duidelijk. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl