Het logo van Helmond Sport
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Helmond Sport-supporters vallen zaakwaarnemer Jong Ajax aan

Supporters van Helmond Sport hebben de zaakwaarnemer van een speler van Jong Ajax aangevallen. Dat gebeurde na de wedstrijd die de twee voetbalclubs tegen elkaar speelden. Volgens de gedupeerde, Stefano van Delden, gebeurde dat omdat hij een donkere huidskleur heeft.

Hij was samen met een voetbaljournalist van Ajax toen ongeveer acht supporters achter het tweetal aanging. "Er zat overduidelijk een sterk racistisch luchtje aan", zegt ook de journalist tegen Omroep Brabant. "Het kwam uit het niets en ze hadden het vooral op Stefano gemunt."

Van Delden slaagde erin om weg te komen, de journalist incasseerde wel enkele klappen. Beide mannen gaan aangifte doen.

"Dit raakt mij"

Van Delden spreekt op Facebook zijn teleurstelling uit. "Als dit de samenleving anno 2017 is dan wil ik daar geen deel van uitmaken", schrijft hij. "Ik ben niet snel verdrietig maar dit raakt mij."

De algemeen directeur van Helmond Sport neemt de zaak hoog op. Hij heeft na het incident contact gehad met Van Delden. "Maandag gaan we kijken of er beelden van zijn. Ik heb geen enkele reden om te twijfelen aan zijn verhaal. Als we de mensen kunnen achterhalen die dit hebben gedaan, zullen we passende sancties treffen. Geweld hoort niet bij deze voetbalclub thuis."

Advertentie via Ster.nl