Rai Vloet

Vloet schiet NAC langs Groningen

NAC Breda heeft zijn eerste zege van het seizoen te pakken. De Bredanaars wonnen in eigen huis verdiend van FC Groningen: 2-1.

Opgezweept door zijn fanatieke aanhang begon NAC stormachtig aan de wedstrijd. De Bredase ploeg won bijna al zijn duels, was dreigend, maar echt grote kansen creëerde NAC niet in de beginfase.

Menno Koch kopte na een vrije trap over en Thomas Agyepong schoot in het zijnet. Pas vlak voor rust moest Groningen-doelman Sergio Padt voor het eerst gestrekt naar de hoek op een hard schot van Agyepong.

Rai Vloet zet NAC op 2-0 tegen FC Groningen

Na rust golfde de wedstrijd op en neer in het Rat Verlegh Stadion. Zo kreeg Mimoun Mahi al snel een enorme kans op de 0-1, maar hij schoot recht op doelman Mark Birighitti af. Even later sloeg NAC binnen drie minuten hard toe via Rai Vloet.

De spits schoot hard raak na een steekpass van Angelino en Vloet was even later attenter dan enkele verdedigers die met moeite Agyepong hadden afgestopt, maar de bal uit het oog waren verloren.

Groningen capituleerde niet en Mimoun Mahi bracht al snel de spanning terug. Na een lange bal van Ruben Jenssen volleyde hij ineens raak in de verre hoek. NAC wankelde, maar kreeg wel goede counterkansen en ook de defensie van Groningen oogde niet erg solide.

Mahi brengt spanning terug

Het bleef daardoor spannend tot het eindsignaal. Groningen dacht in blessuretijd toch nog een punt te pakken, maar de rake kopbal van Mahi werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Op de zege van NAC was weinig aan te merken.