NOS SportAangepast

Davis Cup-team verkleint achterstand na winst dubbelspel

Davis Cup-team verkleint achterstand na winst dubbelspel

Matwé Middelkoop en Robin Haase hebben in de Davis Cup-ontmoeting met Tsjechië de achterstand verkleind tot 2-1. Ze wonnen in de Den Haag met 4-6, 6-4, 7-6 (1), 6-4 van het duo Roman Jebavy/Adam Pavlasek.

Middelkoop en Haase haalden recent de kwartfinales van de US Open, maar oogden in de eerste set wat onwennig. Dubbelspecialist Middelkoop, op het laatste moment opgeroepen als vervanger van Jean-Julien Rojer, nam Haase echter in de tweede set op sleeptouw. Met een break op 5-4 wonnen de Nederlanders de tweede set.

Matwé Middelkoop, met de achtergrond Robin Haase

Tiebreak

Het duo Middelkoop/Haase was in de derde set de betere partij, maar het verschil werd - door een aantal missers - pas in de tiebreak gemaakt. Daarin liep Oranje in rap tempo uit naar 5-0 en in het vervolg kwam het niet meer in de problemen. Na een vroege break in de vierde set was de partij binnen een half uur gespeeld.

"Zij begonnen ongelooflijk goed en konden door een 2-0 voorsprong vrijuit spelen. Toen we de eerste set verloren, zijn we iets agressiever gaan spelen en beter gaan serveren. Dat gaf ons een boost", aldus Haase.

"Het publiek bleef achter ons staan als derde man", aldus Middelkoop. "We kwamen over het dode punt heen en gingen daarna als een gek tekeer."

Haase en Middelkoop gingen na stroef begin 'als een gek tekeer'

Middelkoop en Haase speelden voor de tweede keer samen in Davis Cup-verband. Vorig jaar verloren ze van het Russische duo Konstantin Kravtsjoek/Andrej Roebljov.

Twee weken geleden speelden ze al wel vier partijen samen op de US Open. "Je weet daardoor wat de ander prettig vindt, waar hij heen serveert en waar iemand naartoe beweegt", zei Haase daarover.

Matwé Middelkoop en Robin Haase

Zondag

Zondag kan Haase de stand tegen Jiri Vesely gelijktrekken en als dat lukt, gaat de vijfde partij tussen Thiemo de Bakker en Lukas Rosol. Beide coaches mogen de opstelling nog aanpassen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl