Hillary Clinton bracht deze week een boek uit over haar verloren presidentsverkiezingen
NOS NieuwsAangepast

Het beste uit het Oog: Clintons wraak en de vergeten groep op Sint-Maarten

"Clinton is in haar boek heel eerlijk en dat zal voor veel mensen nieuw zijn." Historicus Felix Klos las haar vuistdikke boek What Happened over de verloren presidentsverkiezingen van vorig jaar. Hillary schrijft onder meer dat ze The Donald best wat harder aan had willen pakken. "Had ik niet moeten zeggen: 'donder op' en zouden mensen dat niet mooi hebben gevonden?"

Duizenden mensen hebben het door orkaan Irma getroffen Sint-Maarten inmiddels verlaten, maar er is ook een groep die niet weg kan. Het zijn de paspoortloze migrantenkinderen, wiens ouders op het vakantie-eiland actief zijn in de slecht betaalde toeristenindustrie. Promovenda Jordi Halfman gaf lange tijd les op het eiland en vertelt hoe ze contact probeert te krijgen met de getroffen slachtoffers.

Wilfred de Bruijn werd in 2013 slachtoffer van antihomogeweld in Parijs. Een foto van zijn toegetakelde gezicht werd massaal gedeeld en kreeg veel internationale aandacht. In de mediaoptredens die volgden, viel op hoeveel kennis de in Parijs wonende De Bruin heeft over Frankrijk. Er volgden een documentaireserie, optredens in het Oog en nu dus een boek: Op zoek naar mijn Frankrijk. Aan Herman van der Zandt vertelt hij of het land inderdaad zijn Frankrijk is geworden.

Coen Verbraak spreekt met zangeres Angela Groothuizen en sopraan Francis van Broekhuizen over de operagodin Maria Callas. Het is deze week 40 jaar geleden dat ze overleed, maar nog steeds geniet ze een enorme bekendheid. Wat maakt haar zo goed?

Jacques d'Ancona werd deze week 80 jaar en dat werd gevierd met een musical over zijn leven. De recensent is gevierd en gevreesd, want hij kon carrières maken of breken. Dat weet Wilfried de Jong maar al te goed. Hij had dan ook nog wel een appeltje met hem te schillen...

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl