Joost Luiten
NOS SportAangepast

Titelverdediger Luiten al na twee ronden klaar op KLM Open

Joost Luiten heeft op de KLM Open geen kans meer zijn titel te prolongeren. De Rotterdammer kwam na twee ronden uit op een slagentotaal van 143, één boven par. Dat was niet genoeg om de cut te halen, die op par lag.

Luiten behoorde tot de golfers die hun tweede ronde door de regen vrijdag nog niet konden voltooien. Na zijn povere eerste ronde (75,+4), herpakte hij zich vrijdag met een eagle op de zesde hole, waarna hij afsloot met +2 na twaalf holes. Zaterdag boekte hij nog een slag winst, maar genoeg was het niet.

Op de achttiende en laatste hole leek hij de benodigde birdie nog te pakken. Luiten stak zijn arm al omhoog, maar de bal rolde toch voorbij de hole. Daarmee was na een ronde van 68 de vroege aftocht van de titelverdediger een feit.

De 31-jarige Luiten won het toernooi vorig jaar en in 2013.

Luiten al na twee dagen uitgeschakeld

Vervolg

Drie Nederlanders zijn al zeker van een vervolg. Daan Huizing, Wil Besseling en Max Albertus voltooiden hun tweede ronde en staan op respectievelijk twee (Huizing) en drie slagen onder het baangemiddelde. Oud-winnaar Maarten Lafeber was na de eerste ronde nog gedeeld negende, maar haalde de cut net niet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl