NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 16 september: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen. De dag begint met regen, vooral in het westen en noorden van het land. In de loop van de dag trekken de buien verder naar het zuidoosten. Het wordt 15 of 16 graden.

Wat heb je gemist?

Inwoners van Londen zullen vandaag meer agenten op straat zien. Na de mislukte bomaanslag op een metrostel bij het station Parsons Green is er meer politie vrijgemaakt voor surveillance. Ook is de klopjacht op de dader nog altijd gaande. Premier May verhoogde gisteren het dreigingsniveau van 'ernstig' naar 'kritiek', omdat er mogelijk een nieuwe aanslag dreigt.

De pinautomaat

De politie van Roermond is op zoek naar de daders van een ramkraak op een Albert Heijn in de stad. De pinautomaat van de supermarkt werd kort na middernacht uit de winkel getrokken en bleef op straat achter. De daders vluchtten daarna richting Duitsland. Hun auto werd teruggevonden op de weg naar Mönchengladbach, in de buurt van natuurgebied Het Veen. De politie is in het gebied een klopjacht begonnen.

De speciale actiedag Nederland helpt Sint-Maarten heeft ruim 13.3 miljoen euro opgeleverd. Vanuit het gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum werd gisteren de hele dag geld opgehaald voor giro 5125. Het Rode Kruis gaat daarmee noodhulp uitdelen aan de door orkaan Irma getroffen eilandbewoners.

Een Amerikaan uit New Jersey krijgt een schadevergoeding van ruim 600.000 euro vanwege een biertje met een bijtend schoonmaakmiddel. De man liep in 2012 ernstige brandwonden op in de bar van een casino in Atlantic City door een chemisch goedje dat was achtergebleven in de tap.

Verder vandaag...

De nationale Vredesweek gaat van start. Het thema is dit jaar 'de kracht van verbeelding'. Tijdens de Vredesweek zijn er tal van activiteiten, zoals de Vredesloop in Den Haag, tentoonstellingen en filmvoorstellingen. De Vredesweek duurt tot en met volgende week zondag.

In het Archeon in Alphen aan den Rijn wordt de Thea Beckmanprijs uitgereikt. Dat is de prijs voor het beste historische jeugdboek. Een groep kinderen uit Zoetermeer zal het winnende boek bekendmaken.

En in de eredivisie staan vanavond vier wedstrijden op het programma. Excelsior speelt thuis tegen Heerenveen, FC Groningen gaat op bezoek bij NAC, Roda JC ontvangt Willem II en ook PEC Zwolle en Heracles spelen tegen elkaar. Gisteravond was Sparta - AZ. Die wedstrijd werd met 0-2 gewonnen door de ploeg uit Alkmaar.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl