Diego Llorente viert zijn treffer tegen Rosenborg BK

Ajax-bedwinger Rosenborg afgedroogd door Sociedad

Rosenborg BK is de groepsfase van de Europa League gestart met een kansloze 4-0 nederlaag bij Real Sociedad.

De Noren, die in de voorronde verantwoordelijk waren voor de vroegtijdige uitschakeling van Ajax, incasseerden vroeg in de eerste helft goals van Diego Llorente en David Zurutuza. Na rust zorgden Jørgen Skjelvik (eigen doelpunt) en weer Llorente voor de eindstand.

FC Zenit, de bedwinger van FC Utrecht, had in dezelfde groep L totaal geen moeite met het thuisspelende Vardar Skopje: 5-0.

Unicum

Het Portugese Vitória Guimarães stelde in het duel met Red Bull Salzburg (1-1) geen enkele Europeaan in de basis op. Dat gebeurde nooit eerder in de Europa League.

De basiself bestond uit vier Brazilianen, twee Colombianen, een Ivoriaan, een Ghanees, een Venezolaan, een Peruaan en een Uruguayaan.

Arsenal versloeg 1. FC Köln met 3-1. De wedstrijd begon een uur later wegens problemen met de massaal toegestroomde Duitse fans. Voor de Engelsen scoorden Sead Kolasinac, Alexis Sánchez en Héctor Bellerín.