Egyptisch militair voertuig in de Sinaï-woestijn

Achttien politieagenten gedood bij aanslag in Sinaï-woestijn

Bij een aanslag op een politiekonvooi in Egyptische Sinaï-woestijn zijn zeker achttien agenten gedood en drie gewond geraakt. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is opgeëist door terreurgroep Islamitische Staat.

Het konvooi reed op enkele bermbommen vlak bij de stad Arish, in het noorden van de Sinaï. Vier gepantserde wagens werden door de explosie vernield. Een van de gewonde agenten verloor een been.

Na de explosie openen militanten het vuur op het gehavende konvooi. Daarbij werd ook geschoten op ambulanceverpleegkundigen die de gewonde agenten verzorgden. Vier ambulancemedewerkers raakten gewond.

Morsi

Sinds de islamistische president Morsi in 2013 werd afgezet door het leger worden in de Sinaï-woestijn geregeld aanslagen gepleegd op politieagenten en militairen. Daarbij zijn honderden doden gevallen. De aanslagen worden meestal gepleegd door radicaal-islamitische strijdgroepen, die vaak gelieerd zijn aan IS.

In juli kwamen bij een aanslag 23 leden van de Egyptische veiligheidsdienst om het leven. Onder de doden was een hooggeplaatste militair. 33 anderen raakten gewond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl