Paus Franciscus met een gezwollen oogkas en bebloede wenkbrauw
NOS Nieuws

Paus bezoekt Cartagena met gezwollen oogkas na botsinkje in pausmobiel

Paus Franciscus heeft een gezwollen oogkas en bebloede wenkbrauw overgehouden aan zijn bezoek aan de Colombiaanse stad Cartagena. De kerkvorst raakte lichtgewond toen hij zijn hoofd stootte in de pausmobiel.

Cartagena, dat in het noorden van Colombia ligt, is de laatste stad die de paus aandoet tijdens zijn vijfdaagse reis door het Zuid-Amerikaanse land. Hij begon zijn bezoek met een tocht door de stad, langs honderdduizenden juichende toeschouwers.

Toen de pausmobiel een onverwachte beweging maakte, struikelde de 80-jarige Franciscus en botste hij tegen het glas van het hokje op het voertuig. Na een korte behandeling vervolgde hij zijn tocht.

Later die ochtend verscheen hij met een licht gehavend gezicht in de wijk San Francisco, waar hij nieuwe huizen presenteerde die zijn gebouwd voor de arme inwoners.

De paus brengt verder een eerbetoon aan de Spaanse jezuïtische priester Claver, die in de 17e eeuw missiewerk verrichte in Cartagena. Aan het einde van de dag vliegt hij terug naar het Vaticaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl