NOS VoetbalAangepast

Keizer nog niet overtuigd van duo Huntelaar-Dolberg

Ajax-trainer Marcel Keizer koos er tijdens de 3-0 zege op PEC Zwolle voor om Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg naast elkaar in de spits te laten spelen. Na afloop leek hij niet overtuigd van zijn keuze voor een ander systeem.

Huntelaar en Dolberg hebben Keizer niet overtuigd

"De eerste twintig minuten ging het goed, maar daarna werd het minder", zei hij. "We werden slordig in de passing en we moeten juist goed aan de bal zijn om die twee goed te laten renderen."

Vooral de druk op de middenvelders werd te groot. "Hakim Ziyech en Donny van de Beek moesten enorme ruimtes bestrijken, omdat Dolberg en Huntelaar voorin naast elkaar stonden bij balverlies. Eentje hoefde er maar terug te zakken. Maar het zijn spitsen, dus dat zit niet in hun natuur."

Huntelaar vraagt om meer tijd

Huntelaar reageerde daar als volgt op: "We moeten als team beter terugzakken. Kasper en ik wisselen het af. Onze samenwerking moet een beetje tijd krijgen. Maar misschien spelen we ook niet altijd zo."

Huntelaar: Dolberg en ik moeten tijd krijgen

Keizer zei niet dat hij nu meteen weer teruggrijpt naar een systeem met één spits ("er waren ook goeie momenten"), en dat wat hem betreft alles opties open blijven.

"Klaas-Jan is het beste in vorm. Ja, dat vind ik wel", ging de Ajax-trainer verder. "Kasper is negentien jaar. Hij heeft een superjaar gehad, dan is het logisch dat nu wat minder is. Hij moet lekker zijn ding blijven doen op de training. Dat gaat weer goed komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl