Romelu Lukaku schiet Manchester United op voorsprong tegen Stoke City

United wint niet van Stoke, Koeman verliest met Everton

Het miljoenenelftal van Jose Mourinho heeft de eerste punten gemorst tegen Stoke City. De ploeg, met Erik Pieters in de basis, hield Manchester United op 2-2.

United had een licht overwicht op Stoke maar kwam vlak voor rust op achterstand. De Duitser Eric Choupo-Moting klopte doelman De Gea. Waar de Stoke-fans dachten met een voorsprong de rust in te gaan, herpakte Manchester United zich. Marcus Rashford raakte een kopbal van Pogba licht aan: 1-1.

Na de rust werd het zelfs 1-2. De Belgische spits Romelu Lukaku miste oog in oog met de keeper in eerste instantie nog, maar schoot in de rebound de bal in het lege doel.

De eindstand werd bereikt doordat Choupo-Moting bij een corner zijn tweede doelpunt binnenkopte.

Christian Eriksen neemt het doel onder vuur tijdens de wedstrijd tegen Everton

Ronald Koeman heeft met Everton zijn tweede opeenvolgende nederlaag geleden. Tottenham Hotspur zegevierde met 0-3 over de ploeg uit Liverpool. Na vier wedstrijden staat Everton op pas vier punten.

Met Klaassen in het veld bij Everton en Sánchez, Vertonghen, Alderweireld en Eriksen in het team van Tottenham Hotspur, was de ploeg van Koeman geen partij voor de Londenaren. Harry Kane verraste in de 28ste minuut keeper Pickford met een prachtige trap.

Vlak voor rust verdubbelde Christian Eriksen de score door een afvallende bal binnen te schieten. Meteen na rust was het weer raak, Kane kon geheel vrijstaand een voorzet binnen tikken.

Ronald Koeman

Van Dijk niet, Hoedt en Janmaat wel

Bij de wedstrijd Southampton-Watford was het vooraf vooral de vraag of Virgil van Dijk terug zou keren in het team van Southampton. Op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd gaf coach Pellegrino aan blij te zijn met de terugkeer van de verdediger en opperde hij dat Van Dijk dit weekend misschien wel zou spelen. Van Dijk werd uiteindelijk niet eens opgenomen in de selectie.

Wesley Hoedt debuteerde bij Southampton, maar kon niet voorkomen dat in de 38ste minuut Abdoulaye Doucouré de 0-1 maakte.

Bij Watford viel in de tweede helft Darryl Janmaat in. Hij keerde terug van een blessure en bekroonde zijn rentree direct door de 0-2 te maken.

Chelsea

Landskampioen Chelsea wist zich zonder al te veel moeite te ontdoen van Leicester City. Alvaro Morata en oud-Leicester speler N'golo Kanté wisten vlak voor en na de rust het net te vinden. Leicester kon alleen iets terugdoen door een penalty van Jamie Vardy.