NOS Nieuws

Verpleegkundigen geschorst voor bekijken penis overleden patiënt

Vijf verpleegkundigen in de Amerikaanse stad Denver zijn drie weken geschorst geweest voor het bekijken van het geslachtsdeel van een patiënt. Vier verpleegkundigen zijn inmiddels weer aan het werk, een vijfde werkt niet meer in het ziekenhuis.

De zaak kwam in mei aan het licht toen twee verpleegkundigen onderling spraken over de grootte van de penis. Een derde persoon, die het gesprek opving, lichtte haar leidinggevenden van het Denver Health Medical Center in.

Lijkzak

De ingeschakelde politie schrijft in een rapport dat tussen 31 maart en 3 april ziekenhuismedewerkers diverse malen het geslachtsdeel van de man bekeken toen hij nog leefde. De patiënt was toen niet bij kennis. Op welke afdeling de man lag, is niet bekend.

Na het overlijden van de patiënt maakten zijn verzorgers de lijkzak open om nogmaals zijn geslachtsdeel te zien, heeft een woordvoerder van het ziekenhuis tegen de lokale zender Denver7 gezegd. Waarom de verpleegkundigen telkens weer de penis bekeken, is niet bekendgemaakt.

'Niet representatief'

De vijf verpleegkundigen zijn niet vervolgd voor hun gedrag, maar hebben dus een disciplinaire maatregel van hun werkgever gekregen. Vier zijn weliswaar weer aan het werk, maar hebben een aantekening in hun personeelsdossier gekregen. De vijfde heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten, maar dat zou niets te maken hebben met dit incident.

Het Denver Health Medical Center heeft in een reactie aan de Daily Mail laten weten dat de nabestaanden van de man zijn ingelicht. Het ziekenhuis zegt de zaak zeer te betreuren en benadrukt dat het gedrag niet representatief is voor de hoge kwaliteit van zorg die de kliniek voorstaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl