Ceo Harald Krüger van BMW
NOS NieuwsAangepast

BMW komt komende jaren met 25 modellen elektrische auto's

BMW komt tot 2025 met 25 modellen auto's op de markt die bij de aandrijving gebruikmaken van elektriciteit. Het eerste wordt in 2020 geïntroduceerd. Dat maakte topman Harald Kruger donderdag in München bekend. 12 van de 25 modellen zullen volledig elektrisch zijn.

Daarmee gaat de Duitse autofabrikant de strijd aan met onder meer Volvo, dat begin juli bekendmaakte vanaf 2019 alleen nog maar auto's te zullen bouwen die deels of helemaal elektrisch worden aangedreven.

De bestuursvoorzitter gaf verder geen details, maar beloofde volgende week op de autotentoonstelling in Frankfurt meer prijs te geven.

Samenwerken

In zijn toespraak benadrukte Krüger dat het belangrijk is dat de industrie, overheden en andere partijen samenwerken in "de zoektocht naar duurzame, emissievrije mobiliteit" en "aantrekkelijke opties voor de klanten moeten ontwikkelen."

BMW verkoopt dit jaar naar verwachting 100.000 hybride en elektrische auto's van onder meer het type BMW i3, het eerste elektrische model van het merk uit Beieren. Krüger schat dat eind 2017 in totaal 200.000 hybride en volledig elektrische BMW's op de weg rijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl