NOS Nieuws

Asscher: niemand gaat er volgend jaar op achteruit

Niemand gaat er volgend jaar op achteruit. Dat zei vice-premier Asscher vanmiddag na de ministerraad tegen een journalist van BNR die vragen over de koopkracht stelde.

Uit eerdere berekeningen van het Centraal Planbureau bleek dat enkele kleine groepen er ondanks de economische groei komend jaar niet op vooruit of zelfs op achteruit zouden gaan. Dat is volgens Asscher nu gerepareerd.

Eerder bevestigden Haagse bronnen al dat het kabinet extra geld zou uittrekken om de paar groepen te compenseren die er ondanks de economische groei toch op achteruit dreigden te gaan.

Minnetjes

Pas over tweeënhalve week, op Prinsjesdag, worden de plannen van het demissionaire kabinet en de koopkrachtplaatjes officieel gepresenteerd, maar op een vraag van een BNR-journalist of de minnetjes zijn weggewerkt, zei Asscher dat dat inderdaad het geval was. Iedereen houdt meer geld over in zijn portemonnee, zei hij ten overstaan van enkele journalisten. Direct nadat hij dat zei, vroeg hij zich hardop af of hij dit wel had mogen zeggen.

Bronnen rond het kabinet bevestigen tegen de NOS dat alle minnetjes zijn weggewerkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl