De uitgebrande bus van Aqua Blue Sport
NOS WielrennenAangepast

Teambus Aqua Blue Sport door brand compleet verwoest

In Spanje is de teambus van wielerploeg Aqua Blue Sport volledig uitgebrand. Dat meldt de Ierse ploeg op Twitter. Op foto's is te zien dat de bus van binnen en buiten compleet is verwoest. De ploeg doet op dit moment mee in de Vuelta.

Volgens Aqua Blue, werkgever van onder anderen Michel Kreder en Peter Koning, is het vuur aangestoken. De politie van Almería heeft een verdachte gearresteerd.

Reserve schoenen

"Bij het ontbijt heeft de ploegleider ons bijgepraat", vertelt de Nederlander Peter Koning. "Het lijkt erop dat de dader meerdere dingen heeft aangestoken, waaronder onze bus." De ploeg kan vandaag op tijd bij de start verschijnen want de Vuelta-organisatie heeft onze ploeg onmiddellijk een gewone bus ter beschikking gesteld.

Volgens Koning gaat het vooral om materiële schade. "Het vuur is aangestoken achterin de bus en daar lagen de schoenen en helmen. Vandaag moeten we dus allemaal op onze reserveschoenen rijden."

"Het is even een shock, maar we zijn niet minder gemotiveerd. Het is nu een soort payback-time, we willen ons nu extra laten zien."

De Vuelta gaat vandaag verder met de 12de rit tussen Motril en Antequera.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl