Kan Arjen Robben de kar weer trekken voor Oranje tegen Frankrijk?
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

Het is de dag van de waarheid voor het Nederlands elftal. Om 20.45 uur neemt het keurkorps van bondscoach Dick Advocaat het in het Stade de France op tegen Frankrijk. Wordt het een strijd van David tegen Goliath, of houdt Oranje de kansen op het bereiken van het WK in Rusland intact?

Vanaf 20.00 uur kunt u op NPO 3 en NOS.nl terecht voor de voorbeschouwing vanuit Parijs met Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart.

Of Nederland kans houdt op het WK hangt ook af van het resultaat van Zweden dat een moeilijke uitwedstrijd wacht in Bulgarije. De verrichtingen van Oranje en de ontwikkelingen bij alle andere wedstrijden zijn ook te volgen via het liveblog op NOS.nl en bij Langs de Lijn en omstreken op NPO Radio 1.

Samenvattingen van alle gespeelde wedstrijden zijn te zien in het WK Journaal om 23.09 op NPO 3.

Het profiel van etappe 12 in de Ronde van Spanje

In de Vuelta moet opnieuw geklommen worden. In de twaalfde etappe van Motril naar Antequera krijgen de renners de Puerto del Léon (eerste categorie, 17,4 kilometer met gemiddeld 4,9 procent stijging) en de Puerto del Torcal (tweede categorie 7,6 kilometer á 7,0 procent) voor de kiezen.

Niet zo zwaar als woensdag, maar toch zal rodetruidrager Chris Froome bij de les moeten zijn. Zeker in de gevaarlijke afdaling naar de finish. Vanaf 16.00 uur kunt u op NOS.nl live meekijken met het slot van de etappe.

Ladies Tour

In de Ladies Tour zijn we toe aan de derde etappe, een individuele tijdrit van 16,9 kilometer in het Brabantse Roosendaal. Staat Annemiek van Vleuten na afloop nog in de leiderstrui? Van Vleuten is niet voor niets Nederlands kampioene in deze discipline, maar andere specialisten als Ellen van Dijk en Anna van der Breggen liggen op de loer.

Frank de Wit wint de finale van de Grand Slam in Parijs

WK judo en US Open

De 21-jarige Frank de Wit won in februari zomaar de Grand Slam in Parijs, een van de meest prestigieuze judotoernooien ter wereld. Vandaag doet de voormalig wereldkampioen bij de jeugd een gooi naar de wereldtitel in de klasse tot 81 kilogram.

In New York komen Roger Federer en Novak Djokovic weer de baan in de tweede ronde van de US Open. Federer stuit voor de zeventiende keer op de Rus Michail Joezjny, de tussenstand is 16-0 voor de Zwitser.

Rafael Nadal wacht dan weer een onbekende. De Spaanse nummer een van de wereld speelde nog nooit tegen Japanner Taro Daniel.

En dan nog: Deadline Day

Paniekaankopen en buitenkansjes, missers en voltreffers. De komende maanden zullen de beleidsbepalers in het voetbal hun conclusies trekken over de keuzes die ze vandaag wel of niet maakten.

Want het is Deadline Day, de laatste dag van de transfermarkt in het voetbal. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat worden alle ontwikkelingen gevolgd in ons liveblog op NOS.nl.

De uitzendingen van donderdag 31 augustus

Tijd Programma Waar?
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
16.00 uur Vuelta a España: etappe 12 NOS.nl
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.00 uur WK-kwalificatie: Frankrijk-Nederland (20.45) NPO 3
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.30 uur Nieuwsuur NPO 2
23.09 uur WK Journaal NPO 3
23.26 uur Late Journaal met sport NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl