Een winkel van Tuunte in Raalte
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Doorstart voor Achterhoekse modeketen Tuunte Fashion

De Achterhoekse modeketen Tuunte Fashion maakt een doorstart. Enkele investeerders blazen de winkel nieuw leven in. De investeerders willen vooralsnog niet bij naam genoemd worden.

Hoeveel winkels er open blijven, is nog niet bekend. Dat is mede afhankelijk van de onderhandelingen met de verhuurders. "Het is de intentie om met tenminste 20 van de 41 winkels van Tuunte verder te gaan", laat curator Vincent Jongerius weten.

Tuunte Fashion werd begin deze maand failliet verklaard. Het faillissement was zelf aangevraagd. De snel veranderende markt speelde de modewinkel parten, vertelde directeur Van Andel na de uitspraak van de rechtbank. Gesprekken met mogelijke overnamekandidaten, voorafgaand aan het faillissement, leverden niets op.

De doorstart betekent dat een deel van de banen behouden blijft. "De over te nemen winkels zullen onder de naam Tuunte worden voortgezet. De 260 werknemers zijn inmiddels geïnformeerd", zegt Jongerius tegen RTV Oost.

Verkoop en merken

De verkoop in de filialen van Tuunte gaat in elk geval door tot eind september. "In de loop van september zal duidelijk worden welke filialen ook na de leegverkoop open blijven. De laatste weken is intensief samengewerkt met alle betrokken partijen om tot deze transactie te komen. De positieve inzet van de werknemers heeft zeker bijgedragen heeft aan de doorstart."

De investeerders hebben met een groot aantal leveranciers een akkoord bereikt over de levering van de bestelde wintercollectie, zodat de winkels die open blijven snel de nieuwe voorraad ontvangen.

Ook is er een licentieovereenkomst gesloten, zodat Tuunte Fashion na de doorstart dezelfde labels kan blijven gebruiken. Welke andere merken er in de winkels komen te liggen, is nog niet bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl