​Jelina Svitolina

Svitolina boekt moeizame zege op US Open

Jelina Svitolina heeft met de nodige moeite de tweede ronde van de US Open bereikt. De nummer vier van de wereld won met 6-0, 6-7 (5), 6-3 van Katerina Siniaková, de nummer 42 van de wereld.

Dinsdag leek Svitolina al op rozen te zitten toen ze op 6-0, 5-3 kwam, maar haar Tsjechische tegenstandster vocht terug, waarna het duel op 6-6 werd afgebroken wegens de regen. Een dag later won Siniaková de tiebreak en kwam ze in de derde set op 2-0. De Oekraïense toonde daarna haar klasse.

"Ik bleef vechten en wachtte op mijn kansen. Ze is nog een jonge speelster, dus je weet dat die gaan komen", aldus de 22-jarige Svitolina, die welgeteld één jaar ouder is dan Siniaková.

Voormalig toernooiwinnares Svetlana Koeznetsova (8) moest al haar ervaring aanspreken om zich te ontdoen van het Tsjechische talent Marketa Vondrousova (WTA-67): 4-6, 6-4, 7-6 (2).

De Russin overleefde in de tiende game van de derde set twee matchpoints op eigen service. De 32-jarige Koeznetsova schreef het toernooi in 2004 op haar naam, Vondrousova was toen vijf jaar oud.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl