Ilja Gort tijdens de presentatie van zijn programma Wijn aan Gort
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Wijnboer Ilja Gort mag ZoMerlot blijven verkopen

Tv-presentator en wijnmaker Ilja Gort mag van de rechter wijn blijven verkopen onder de naam La Tulipe ZoMerlot. Gort was voor de rechter gedaagd door een andere wijnimporteur.

Wijnimporteur LFE uit Maartensdijk vond dat de naam ZoMerlot te veel leek op zijn merk Sum-merlot. Beide merknamen zijn woordspelingen op de wijnsoort merlot.

LFE wilde via de rechter afdwingen dat het bedrijf van Gort, Château de la Garde, zou stoppen met de verkoop van ZoMerlot.

Storm in een glas wijn

De rechter vindt echter dat er geen sprake is van verwarringsgevaar omdat beide aanduidingen vooral een omschrijving van een zomerse merlotwijn inhouden.

Château de la Garde gebruikt de aanduiding ZoMerlot alleen in combinatie met het woordmerk La Tulipe, waardoor voor de consument duidelijk is dat het een wijn uit die reeks betreft, redeneert de rechter.

LFE heeft bovendien nog geen flessen Sum-merlot op de markt gebracht. Het publiek heeft daardoor nog geen beeld bij dit merk, constateert de rechter.

"LFE is veroordeeld tot het betalen van juridische kosten", jubelt de Amersfoorter Gort op Twitter. Hij noemde de zaak volgens RTV Utrecht eerder al "een storm in een glas wijn".

Advertentie via Ster.nl