Laat Dick Advocaat zich in zijn kaarten kijken op de persconferentie voorafgaand aan Frankrijk-Nederland
NOS SportAangepast

De sport van woensdag bij de NOS

Morgen speelt het Nederlands elftal zijn belangrijkste wedstrijd van het jaar. Het elftal van bondscoach Dick Advocaat moet in Parijs een goed resultaat halen tegen Frankrijk om in de race te blijven voor WK-kwalificatie. Om 16.10 uur geeft Advocaat een persconferentie. Die is live te zien op NOS.nl.

Vandaag komt Oranje aan in Frankrijk, waar vervolgens getraind zal worden in het Stade de France. Mogelijk licht Advocaat op de persconferentie al een tipje van de sluier op over de te voeren strijdwijze.

Beelden van de persconferentie en de eerste training zijn uiteraard ook te zien in het Sportjournaal (18.45 uur, NPO 1) en Nieuwsuur (22.30 uur, NPO 2) en op NOS.nl.

Wielrennen

De blik van de wielerliefhebbers is gericht op Spanje, waar de elfde etappe van de Vuelta wordt gereden, en op Nederland, waar de vrouwen koersen in de Ladies Tour.

In de elfde etappe van de Ronde van Spanje zit het venijn 'm in de staart. De rit van Lorca naar Calar Alto over 187,5 kilometer kent twee cols van de eerste categorie en die zitten beide in de laatste 45 kilometer van de koers.

De Alto de Velefique is 13,2 kilometer lang en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,3. De finish ligt op de Calar Alto, een klim van 15,5 kilometer, van gemiddeld zes procent. In het verleden kwamen Roberto Heras (2004) en Igor Antón (2006) als eerste boven.

Het profiel van de elfde etappe in de Ronde van Spanje

De etappe is vanaf de eerste minuut te volgen in een liveblog op NOS.nl, vanaf 16.00 uur zijn er beelden van de koers te zien in een livestream op de website.

Een samenvatting van de etappe is te zien in het Sportjournaal en in Nieuwsuur.

Ladies Tour

De tweede etappe van de Ladies Tour voert het peloton van Eibergen naar Arnhem over 132,8 kilometer. Annemiek van Vleuten rijdt in de leiderstrui na de overwinning in de proloog, dinsdag in 'haar' Wageningen.

Op de WK in Boedapest komen, na twee dagen zonder Nederlandse inbreng, vandaag twee Nederlandse judoka's op de tatami. Margriet Bergstra komt in actie in de klasse tot 57 kilogram en Sam van 't Westende maakt zijn opwachting bij de heren in de klasse tot 73 kilogram.

Hun prestaties zijn te zien in het Sportjournaal en 's avonds blikt ook Langs de Lijn en Omstreken op NPO radio 1 terug op de eerste judodag met Nederlanders in Boedapest.

De uitzendingen van woensdag 30 augustus

TijdProgrammaWaar?
13.10 uurLunchjournaalNPO 1
16.00 uurVuelta a España: etappe 11NOS.nl
18.45 uurSportjournaalNPO 1 en NOS.nl
20.30 uurLangs de Lijn En OmstrekenNPO Radio 1
22.30 uurNieuwsuurNPO 2
23.20 uurLate Journaal met sportNPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl